Cafea de păpădie din rădăcină prăjită cu vanilie
Aceasta este alternativa perfectă la cafea așa cum o știm în mod normal. Cafeaua de păpădie cu aromă de vanilie vă va îmbogăți regimul de hidratare și va furniza substanțele amare, care stimulează digestia și susțin funcționarea normală a ficatului și a stomacului. Băutura din rădăcină prăjită are un gust dulce, cu o ușoară amăreală, iar datorită aromei naturale de vanilie capătă o dimensiune nouă și atractivă. O puteți pregăti sub formă de ceai sau cafea.
Compoziție
Păpădie 100%, Aroma de vanilie naturalaInfuzia
Cafeaua din rădăcină prăjită de păpădie cu vanilie are un gust cu adevărat bun. Este dulce, cu gust ușor de nucă, puțin amăruie și cu aromă naturală de vanilie. Când vine vorba de preparare, încercați modalitatea clasică cu apă fierbinte, sau puteți să experimentați și preparați cafea la filtru, în french press sau într-un aparat de cafea.
Origine
Spunem păpădie, și ajunge. Dar știm cu adevărat totul despre această plantă, pe care nu ne place să o vedem în grădini? Beneficiile sale erau deja cunoscute de vechii egipteni, greci și romani, cărțile din mijlocul secolului al XIX-lea menționează cafeaua de păpădie. Pe atunci era percepută ca un înlocuitor al cafelei adevărate, dar în prezent o prețuim din alte motive.
Rădăcina de păpădie (Taraxacum) conține substanțele amare taraxacină și taraxaterină, conține și fitoncine, inulină, care înlocuiește amidonul. Datorită acestui fapt, rădăcina are o valoare calorică foarte scăzută și totuși are un gust dulce. Consumul acesteia susține digestia normală, menținerea nivelului normal de colesterol din sânge și funcționarea normală a ficatului și stomacului. Rădăcina de păpădie acționează și ca un antioxidant puternic.
Pentru producerea cafelei de păpădie este necesară recoltarea rădăcinilor din plante special cultivate timp de 3-4 ani. Rădăcinile au un diametru de 13 milimetri și arată ca niște morcovi. Recoltarea primăvara garantează un gust mai dulce și mai puțin amar, rădăcinile culese toamna tind să fie mai bogate în gust și, de asemenea, mai amare. După curățare, rădăcinile sunt tăiate pe lungime și depozitate într-un loc uscat și cald timp de două săptămâni. Apoi materialul trebuie tocat fin și prăjit.
În plus, noi am adăugat și câteva picături de aromă naturală de vanilie. Aroma este fabricată din substanțe naturale, nu conține ingrediente sintetice și nu provoacă probleme de sănătate, de exemplu, arsuri la stomac. Datorită aromei naturale, cafeaua capătă o altă nuanță atractivă.
Puteți prepara cu ușurință cafeaua din rădăcină prăjită de păpădie cu vanilie, turnând peste o linguriță de cafea 100 de ml de apă fierbinte. Puteți adăuga condimentele preferate precum scorțișoară, fenicul sau cardamom și puteți îndulci băutura de exemplu cu sirop de arțar. Încercați și cu lapte de cocos sau frișcă. Merită să testați un preparat asemănător „cafelei” – la filtru, în aeropress sau chiar într-un aparat de cafea. Suntem siguri că veți descoperi repede modalitatea de preparare preferată și vă veți îndrăgosti de cafeaua păpădie la fel de mult ca și noi.
Mostre de pachete de ceai
Ambalaj din aluminiu solid cu un fermoar care permite închiderea repetabile după deschidere. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de ceai. Ceai este întotdeauna închis ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine. Ceaiul este extrem de înclinat la aceste trei lucruri și are o influență mare asupra calității a băuturii finale.
Instrucțiuni de preparare
- Cafeaua de păpădie se prepară cu apă la o temperatură de 90-95 °C în raport de 1 linguriță la 100 ml de apă.
- Se infuzează timp de 3-5 minute într-o cană acoperită, apoi se strecoară.
- De asemenea, puteți pregăti cafeaua de păpădie într-un aparat de cafea automat, french press sau Chemex.