075 68 04 606 (Lu-Vi 7-16 ora)
0 Buc.
0,0 Lei
Coșul de cumpărături este gol. Să o rezolvăm!
Nu plătiți pentru transport! Mai adăugați 189,0 Lei și le aveți gratuit.
 
189,0 Lei

Băutură din cereale și păpădie

Cod: 1971

Fără cofeină, cu vitamine și minerale. Băutura solubilă din cereale cu păpădie conține doar ingrediente excelente. Este preparată din orz, secară, cicoare, păpădie și sfeclă de zahăr prăjită. Atunci când se toarnă apă fierbinte peste, se obține o băutură care amintește de cafea. Dar are un gust puțin diferit - dulce, delicat, natural.

Pachete mari:
Pachete mici:
195,9 Lei /1000 g 19,6 Lei /100 g
Vom livra luni, 13. 5. 2024
Nu plătiți pentru transport! Mai adăugați 189,0 Lei și le aveți gratuit.
 
189,0 Lei
Țara de origine
Țara de origine:
UE
Gust
Gust:
Nasládlá

Compoziție

Orz, Secară, Rădăcină de cicoare, Păpădie, Sfeclă roșie prăjită

Infuzia și gustul

Băutura din mai multe cereale cu păpădie oferă o băutură de culoare maro închis, cu o spumă ușoară atunci când se toarnă peste apă fierbinte. Gustul său poate fi descris ca fiind dulce la început, apoi ușor amărui.

Origine

Băuturile solubile realizate din ingrediente pur naturale reprezintă o tendință care aduce în viața noastră o doză necesară de substanțe benefice, făcând în același timp pregătirea rapidă și ușoară. Băutura din cereale și păpădie este potrivită alături de gustarea de dimineață sau la cină. Nu conține cofeină în mod natural, așa că poate fi savurată de proaspetele mămici sau de persoanele care suferă de probleme de somn.

Să reamintim pe scurt beneficiile celor cinci ingrediente din care este preparată.

Una dintre primele culturi agricole pe care omul le-a cultivat în mod deliberat este orzul (Hordeum). De la civilizațiile antice până în zilele noastre, această cereală a rămas un ingredient esențial al alimentației. Orzul tânăr, renumit pentru gustul și proprietățile sale excelente, a fost consumat de oameni în urmă cu aproximativ 5 000 de ani. Egiptenii, grecii, romanii și alte culturi antice, de exemplu, îl serveau sportivilor și războinicilor. Se presupunea că aceștia dobândeau o forță și o rezistență supraomenească. Orzul a fost dus în America de către Columb. În prezent, această cereală este cultivată în climatele temperate din întreaga lume. Este apreciată pentru valoarea sa energetică - conține până la 80% carbohidrați. Orzul este, de asemenea, o sursă de vitaminele E și B, în timp ce vitaminele C, K și H se găsesc, de asemenea, în orzul tânăr.

O altă cultură importantă la nivel mondial este secara (Secale). Această plantă monocotiledonată ne oferă un bob rar și versatil. Secara este bogată în carbohidrați și fibre, dar oferă, de asemenea, cantități modeste de proteine, potasiu și vitaminele B.

Băutura din cereale și păpădie conține și cicoare (Cichorium intybus), o plantă cu flori albastre originară din Europa, care a câștigat popularitate dincolo de continent. Introdusă în Statele Unite la sfârșitul secolului al XIX-lea, planta este cultivată în prezent de fermierii din țări precum Olanda, Belgia, Franța și Germania. Frunzele și rădăcinile de cicoare sunt folosite ca o legumă delicioasă. În plus, rădăcina de cicoare poate fi folosită pentru a face un substitut de cafea, care a fost utilizat pe scară largă în timpul așa-numitei crize a cafelei (în anii 1980), când rădăcina prăjită a fost amestecată cu sfeclă de zahăr și secară. Băutura rezultată se numea Mischkaffee și era deosebit de populară în partea de est a Germaniei.

Și acum ajungem la păpădia (Taraxacum). Este o plantă perenă, cu rădăcini puternice și flori galbene. Aceste plante se găsesc pe pajiști, câmpii și chiar în grădini. Păpădiilor le plac solurile bogate în azot. Ele cresc în zonele temperate din emisfera nordică, adaptându-se la diferite medii. Păpădia este o importantă plantă meliferă. Oamenii colectează frunzele, florile și rădăcinile și le folosesc pentru salate, siropuri și chiar făină.

Să nu uităm de sfecla de zahăr (Beta vulgaris), care este cultivată ca o sursă esențială de zahăr. Sucul de sfeclă de zahăr conține un nivel ridicat de zaharoză și este a doua sursă de zahăr din lume, după trestia de zahăr. Prelucrarea sfeclei de zahăr are o istorie extrem de interesantă. Prima producție experimentală de zahăr din sfeclă a fost realizată în Germania, în 1747, de către chimistul Marggraf, însă prima fabrică de zahăr specializată în zahărul din sfeclă a fost înființată abia în 1802, în Silezia (în prezent, Polonia). Sfecla de zahăr este o legumă rădăcinoasă, iar rădăcina sa conține zaharoză, o substanță albă cristalină folosită ca cel mai frecvent îndulcitor.

Băutura din cereale și păpădie conține gluten, astfel că nu ar trebui să fie folosită de persoanele care sunt alergice la acesta.

Cum se prepară băutura din cereale și păpădie? Se toarnă 2 g de cafea în 100 ml de apă la temperatură de 90-100 ⁰C. Se amestecă și se lasă să se răcească ușor.

Instrucțiuni de preparare

  1. Băutura din cereale și păpădie se prepară cu apă fierbinte de 90-100 °C în proporție de 2 g la 100 ml de apă.
  2. Se amestecă și se lasă să se răcească ușor.
Gust și tonuri:
Intensitatea
Aciditate
Prelucrare

Aveți nevoie de ajutor?

Contactați pe Petra!
075 68 04 606
petruta@manucafe.ro
Valori nutriționale / 100 g de înlocuitor de cafea
Valoarea energetică: 1446 kj / 343 kcal
Grăsimi: 0.2 g
din care saturați: 0.2 g
Carbohidrați: 72 g
din care zaharuri: 21 g
Fibre: 16 g
Proteină: 4.5 g
Sare: 0.23 g
Ajutați pe alții să aleagă:

Cele mai vândute accesorii pentru acest produs

Căutați inspirație? Alții au cumpărat de exemplu asta:


MEXICO cafea solubilă - mix Arabica și Robusta
Sunteți o companie? Sa nu ratați condițiile de afaceri.

MEXICO cafea solubilă - mix Arabica și Robusta

Rapidă și extraordinar de bună! Cafeaua solubilă mexicană este o alternativă excelentă pentru situațiile în care nu aveți la îndemână râșnița, aparatul de cafea sau cafeaua boabe. Ajunge să puneți o linguriță de cafea în ceașca preferată și să turnați apă fierbinte peste. Combinația armonioasă de arabica și robusta, este catifelat de cremoasă, cu un vârf plăcut de citrice. La detalii despre produs gasiti mai multe informatii
Pachete mari:
Pachete mici:
149,8 Lei /1000 g 15,0 Lei /100 g
Proaspăt prăjit și vom livra până luni, 13. 5. 2024

VANILIE FRANȚUZEASCĂ - cafea solubilă
Sunteți o companie? Sa nu ratați condițiile de afaceri.

VANILIE FRANȚUZEASCĂ - cafea solubilă

Vanilia este poate cel mai răspândit condiment din lume. Europenii o iubesc din secolul al XVI-lea, dar vechii azteci și tolteci cunoșteau vanilia cu mult înainte. Vanilia franțuzească sau bourbon este importată din insula Réunion. Cultivarea, recoltarea și prelucrarea acesteia sunt dificile, astfel că nici prețul nu este chiar mic. Dar dumnevoastră nu o ratați de această dată - în cafeaua din Mexic! La detalii despre produs gasiti mai multe informatii
Pachete mari:
Pachete mici:
155,5 Lei /1000 g 15,6 Lei /100 g
Proaspăt prăjit și vom livra până luni, 13. 5. 2024

ECUADOR - cafea solubilă liofilizată
Sunteți o companie? Sa nu ratați condițiile de afaceri.

ECUADOR - cafea solubilă liofilizată

Nu o agitați, amestecați-o. Cafeaua solubilă o pregătiți într-o clipită. Specialitatea ecuadoriană din zona muntoasă a Anzilo conține atât Arabica blândă, cât și Robusta puternică. Exact jumătate la jumătate. Datorită acestui fapt, gustul rezultat este echilibrat, cu o aromă plăcută de citrice și struguri. Poate veți descoperi în ea și o parte din sălbăticia și diversitatea naturii indigene. Căci, Ecuadorul este țara cu cea mai mare biodiversitate pe kilometru pătrat din… La detalii despre produs gasiti mai multe informatii
Pachete mari:
Pachete mici:
193,9 Lei /1000 g 19,4 Lei /100 g
Proaspăt prăjit și vom livra până luni, 13. 5. 2024
Vă puteți dezabona în orice moment. Vă vom trimite o dată la 14 zile un buletin informativ.
Înscrierea la evenimente, noutați și atracții sunteți de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal.

Cadou la comandă |   Transport gratuit de la 189 Lei | Reducere la prima achiziție »