Cafea de cicoare cu spelta și reishi
Ce gust are compoziția de cicoare prăjită, spelta nutritivă și ciuperca reishi? Din toate punctele de vedere, este foarte asemănătoare cu cafeaua. Cu toate acestea, nu conține cofeină, așa că o puteți savura oricând doriți. Băutura este plăcută, dulce-amăruie, cu gust ușor de nuci. În plus, susține funcționarea normală a inimii și a întregului sistem circulator.
Compoziție
Rădăcină de cicoare, Spelta, ReishiINFUZIA ȘI GUSTUL
Cafeaua de cicoare cu spelta și reishi se caracterizează printr-un gust plin, cu note ușoare de nuci și cereale, completat de pulberea ușor dulce-amăruie de reishi. Această băutură este ideală pentru cei care caută relaxare fără aportul de cofeină.
ORIGINE
Două plante și o ciupercă - aceasta este compoziția cafelei de cicoare cu spelta și reishi, o băutură de cafea care, pe lângă gustul său deosebit, va oferi o serie de substanțe valoroase. Să descriem în detaliu fiecare ingredient.
Cicoarea (Cichorium intybus) este o plantă perenă care aparține familiei Asteraceae. Are flori albastre și este originară din Europa, dar a fost introdusă și în America și Australia. Frunzele de cicoare pot fi folosite în salate, în timp ce rădăcinile pot fi gătite și consumate cu unt, de exemplu.
Acestea conțin inulină, o substanță amidonoasă cu un ușor efect laxativ. Planta este, de asemenea, o sursă bogată de betacaroten. Printre beneficiile pentru sănătate aprobate ale cicoarei se numără stimularea funcționării normale a inimii și a vaselor de sânge.
În ceea ce privește cafeaua de cicoare, aceasta se obține prin prăjirea, măcinarea și infuzarea rădăcinilor de cicoare. Produsul rezultat are o aromă bogată, pământie și gust de nuci. A devenit un înlocuitor popular al cafelei, care nu conține cofeină și poate fi folosit ca atare sau chiar amestecat cu cafea pentru a-i completa gustul.
Spelta (Triticum spelta) este o specie străveche de grâu cultivat încă din jurul anului 5000 î.e.n. A fost un aliment important în Europa din epoca bronzului până în Evul Mediu. În prezent, crește ca o cultură relictă în Europa Centrală și în nordul Spaniei. Spelta are frunze lungi și subțiri și tulpini goale, cu un spic care conține două boabe de culoare roșie. Spelta este valoroasă din punct de vedere nutrițional, conținând fosfor, magneziu și alte vitamine și minerale importante.
Reishi, pe care este posibil să o cunoașteți și sub denumirea de „ciuperca roșie” (are o culoare caracteristică de la maro-roșcat la purpuriu), este o specie de ciupercă care parazitează arborii foioși uscați și butucii de lemn de esență tare. Are o suprafață lucioasă, la care face referire prin denumirea sa botanică, Ganoderma lucidum. Se găsește în diverse țări asiatice, unde are mai multe denumiri, cum ar fi Ling Zhi, Nam Linh Chi sau Yeong Ji. Reishi nu se consumă în stare proaspătă din cauza texturii sale lemnoase. De obicei se prelucrează sub formă de extract, se usucă pentru prepararea ceaiului sau se transformă în pulbere. Reishi este o sursă de vitamine B și aminoacizi și este apreciată de oameni de secole, în special pentru susținerea funcției circulatorii normale și a nivelului normal al colesterolului din sânge.
Mostre de pachete de cafea
Cafeaua noastră este ambalată într-un ambalaj de aluminiu de înaltă calitate, care în același timp îi lipsesc elemente grafice semnificative, deoarece compania noastră în principal prefera gustul și calitate de cafea decat ambalajul ei. Puteți verifica, de asemenea, prospețime autentică a cafelei noastre, printr-o supapă care eliberează gaze care apar la scurt timp după prăjire. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de cafea. Cafeaua este întotdeauna închisa ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine.
Instrucțiuni de preparare
- Cafeaua de cicoare cu spelta și reishi se prepară cu apă la o temperatură de 90-100 °C, în proporție de 2 g la 100 ml de apă.