VIETNAM LAM DONG ARABICA G1 - cafea boabe
Dacă doriți să păstrați stilul, pregătiți această cafea Arabica de ciocolată și nuci la filtru și cu puțin lapte condensat. Astfel se servește în patria ei, Vietnam. Recolta din regiunea Lam Dong din sudul țării se distinge printr-o aciditate delicată bine echilibrată și un corp bogat în toansamblu. Cafeaua Arabica este cultivată de fermierii locali de o perioadă relativ scurtă de timp, dar trebuie să recunoaștem că au un simț extraordinar pentru aceasta. Gustați și ne veți da dreptate.
Compoziție
Arabica 100%Spuma și gustul cafelei
Cafeaua Vietnam Lam Dong arabica G1 este o cafea bine echilibrată, bogată și tare. Vă puteți bucura de o aciditate ușoară, completată de dulceață plăcută și, mai presus de toate, îmbogățită cu note de ciocolată și nuci. Spuma este deschisă la culoare, compactă și ușoară.
Originea cafelei
Arborii de cafea au fost aduși pentru prima dată în Vietnam, în anul 1857 de misionarii francezi. Însă, plantațiile adevărate de cafea au fost înființate numai în anul 1888 și s-au concentrat în principal pe plante din soiul Arabica. La începutul secolului al XX-lea, s-a trecut de la plantații mici la cultivarea comercială a cafelei, iar în anii '70 a început să se dezvolte producția de cafea instant.
Producția de cafea în una dintre principalele regiuni de cultivare a fost tulburată de războiul din Vietnam, urmată de colectivizarea agriculturii și limitarea antreprenorilor privați, ceea ce a dus la o reducere a producției de cafea. După reformele din 1986, s-au reintrodus întreprinderile private iar industria cafelei s-a dezvoltat din nou.
În prezent, fermierii vietnamezi cultivă peste 90% cafea Robusta și, în ceea ce privește volumul producției, țara ocupă locul al doilea în lume, după Brazilia. În ultimii ani, s-a concentrat pe cultivarea sustenabilă a arborilor de cafea, iar guvernul a creat chiar și un plan de dezvoltare rurală pentru a ajuta proprietarii de plantații să înlocuiască arbuștii bătrâni cu alții noi, să promoveze certificarea Fair Trade și altele.
Regiunea Lam Dong, din care provine această cafea Arabica, este situată în sudul țării.
Cea mai mare parte este acoperită de câmpii joase, cele mai atractive pentru turiști sunt cascadele locale Datanla sau Pongour, puteți vizita, de exemplu, Lacul Crocodililor sau Lacul Suspinelor. Din această regiune nu lipsesc nici munții și, tocmai aici pe lângă pădurile frumoase, puteți vedea și plantații de cafea.
Cafeaua se recoltează în Vietnam din octombrie până în aprilie și se estimează că asigură mijloacele de trai pentru aproape 3 milioane de oameni. Cea mai mare parte a cafelei se prelucrează prin spălare, ceea ce, mai ales în cazul cafelelor speciale, permite evidențierea gustului și aromei unice. Cireșele de cafea proaspăt recoltate trec printr-o moară, care îndepărtează coaja superioară. Pentru a scăpa de pulpa care înconjoară semințele, cafeaua este lăsată în apă timp de câteva ore, unde fermentează. Ulterior, cafeaua trebuie „spălată”, adică să treacă de câteva ori printr-un curent de apă și apoi trebuie uscată. Înainte ambalare în saci de iută, muncitorii sortează cafeaua.
Interesant este faptul că, deși vietnamezii în mod tradițional au băut și beau ceai, ei se îndreaptă și spre cafea. Unul dintre modurile în care o prepară este Ca Phe Trung - adaugă gălbenuș de ou, lapte condensat la cafea preparată la filtru și toarnă totul peste cuburi de gheață. Se pare că rezultatul are un gust similar cu tiramisu sau lichior de ouă. Vă recomandăm să încercați.
Mostre de pachete de cafea
Cafeaua noastră este ambalată într-un ambalaj de aluminiu de înaltă calitate, care în același timp îi lipsesc elemente grafice semnificative, deoarece compania noastră în principal prefera gustul și calitate de cafea decat ambalajul ei. Puteți verifica, de asemenea, prospețime autentică a cafelei noastre, printr-o supapă care eliberează gaze care apar la scurt timp după prăjire. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de cafea. Cafeaua este întotdeauna închisa ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine.
Instrucțiuni de preparare
1. Măcinați cafeaua la o granulație potrivită pentru prepararea cafelei dorite.
2. Pentru 1 cafea folosiți cel puțin 1,5 - 2 lingurițe (aprox. 7 g) de cafea măcinată.
3. Preparați cafeaua cu apă la temperatură de aproximativ 95°C.