Venezuela Maracaibo - cafea boabe
Cafeaua Arabica Venezuela Maracaibo vă va încânta cu notele sale dulci și gustul ușor bogat. Provine din nord-vestul Venezuelei, unde fermierii procesează de obicei cafeaua prin metoda umedă. Acest lucru îi conferă un alt caracter, ușor proaspăt. Îl puteți accentua preparând cafeaua la filtru, în aeropress sau în cafetieră moka. Pentru zilele de vară, vă recomandăm cafeaua cold brew.
Compoziție
Arabica 100%Spuma și gustul cafelei
Cafeaua Venezuela Maracaibo oferă un gust dulce, o aciditate echilibrată și un final neted. La o degustare atentă, veți observa o prospețime plăcută. Crema este fină, compactă și nu prea înaltă.
Cafeaua Arabica este potrivită pentru majoritatea modurilor de preparare. O puteți savura la filtru, sub formă de espresso sau macerată. Un contact prelungit cu apa rece va oferi note și mai delicate și mai colorate.
Originea cafelei
Venezuela, mai precis regiunea Premontanne din Anzi, a fost asociată cu cafea încă de la sfârșitul secolului al XVIII-lea. Meritul îi aparține preotului iezuit José Gumilla, care a adus arbori de cafea în zonă în anul 1732. De atunci, producția de cafea din această țară s-a extins, în mare parte datorită cererii ridicate și a forței de muncă disponibile. Inițial, fermierii o exportau în Brazilia, dar, treptat, Venezuela a devenit un jucător de sine stătător pe piața cafelei. Plantațiile de cafea se găsesc în principal pe coastă și în vestul Anzilor.
Factorii importanți pentru o producție de succes sunt calitatea bună a solului și umiditatea suficientă. În zona Anzilor, arborii de cafea sunt plantați astfel încât coroanele copacilor maturi să-i protejeze de soare. La umbră, cireșele de cafea se coc mai încet și, prin urmare, au suficient timp pentru a dezvolta boabe pline, cu un gust bogat.
Arborii de cafea se găsesc cel mai frecvent la o altitudine între 300 și 1 520 de metrii, zone deosebit de fertile în regiunile muntoase, cum ar fi Táchira, Mérida și Trujillo. De aici, comercianții trimit cafeaua în portul Maracaibo. De la acest port a preluat numele această cafea Arabica..
Pentru Venezuela sunt caracteristice subvarietățile precum Cucuta, Mérida, Trujillo și Tachira. Însă, principala varietate de arbore de cafea cultivat de fermierii locali este în continuare Arabica (Coffea arabica L.). Cea mai mare parte a cafelei din ferme se produce între lunile decembrie și ianuarie, exporturile fiind orientate către perioada octombrie-mai. Cafeaua pe care venezuelenii nu o consumă ei înșiși se exportă în SUA, Germania și Belgia.
Mostre de pachete de cafea
Cafeaua noastră este ambalată într-un ambalaj de aluminiu de înaltă calitate, care în același timp îi lipsesc elemente grafice semnificative, deoarece compania noastră în principal prefera gustul și calitate de cafea decat ambalajul ei. Puteți verifica, de asemenea, prospețime autentică a cafelei noastre, printr-o supapă care eliberează gaze care apar la scurt timp după prăjire. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de cafea. Cafeaua este întotdeauna închisa ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine.
Instrucțiuni de preparare
- Măcinați cafeaua potrivit pentru modul de preparare ales.
- Folosiți cel puțin 1,5-2 lingurițe (aproximativ 7 g) de cafea măcinată pentru o ceașcă.
- Preparați cafeaua cu apă la o temperatură de aproximativ 95°C.