ROBUSTA INDONEZIA BENGKULU - cafea boabe
Primul răsad de cafea a fost trimis în Indonezia de către guvernatorul olandez. La sfârșitul secolului al XVII-lea și începutul celui de al XVIII-lea, a contribuit la înființarea multor plantații, a căror producție excelentă îi bucură în prezent pe iubitorii de cafea din întreaga lume. Boabele din insula vulcanică Java excelează printr-un gust pronunțat și puternic. Robusta locală aparține cafenelelor cu adevărat expresive, bogate. Bariștii vorbesc despre ea ca fiind una dintre cele mai bune din lume. Bucurați-vă - ceașca dvs. va fi proaspăt fructată și plină de cofeină revigorantă.
Compoziție
Robusta 100%SPUMA ȘI GUSTUL CAFELEI
Cafeaua Robusta Indonezia este aromată, plină și expresivă. Dacă o pregătiți ca espresso, veți obține o cremă bine legată și un gust puternic cu note de fructe. Această cafea răsună mai delicat, dar totuși expresiv, dacă este preparată la filtru sau în aparatul aeropress. Dacă doriți să "câștigați", puteți testa Robusta în combinație cu Arabica mai delicată. Astfel se pot obține arome foarte proaspete, iar cafeaua poate fi interesantă întotdeauna într-un alt fel.
ORIGINEA CAFELEI
Indonezia deține poziția de lider în rândul exportatorilor mondiali de cafea. Producția sa a fost începută prin eforturile colonizatorilor olandezi în 1696. Prima dată plantațiile au fost înființate în regiunile de vest ale insulei Java și Sumatra, iar la sfârșitul secolului al XVIII-lea și pe câmpia din estul insulei Java. Acolo Robusta a început să fie cultivată în număr mare ca înlocuitor pentru arborii de Arabica distruși de boala fungică. În anii 1920, Robusta a devenit principala varietate locală de cafea.
Fermierii din Java cultivă arbori de cafea pe plantații mari. Cele mai mari cinci plantații (Blawan, Jampit, Pancoer, Kayumas și Tugosari) acoperă peste 4.000 de hectare de teren. Avantajul unei astfel de ferme este capacitatea de a procesa rapid și eficient fructele de cafea. Cireșele coapte sunt transportate în fabrici în volume mari. Așa-numita spălare, adică metoda umedă de producere a cafelei, care are loc sub un control strict al calității, garantează un profil puternic al gustului și boabe frumoase, nedeteriorate.
Java este a 13-a cea mai mare insulă din lume. Aproape în întregime este de origine vulcanică. Vulcanii stinși și activi oferă arborilor de cafea suficiente minerale pentru a le susține creșterea sănătoasă. Vremea este influențată de musonii tropicali, care alternează cu perioade scurte de secetă. Temperaturile medii lunare sunt în jur de 30 °C. Aproape niciodată temperatura aerului în Java nu scade sub 18 °C.
Mostre de pachete de cafea
Cafeaua noastră este ambalată într-un ambalaj de aluminiu de înaltă calitate, care în același timp îi lipsesc elemente grafice semnificative, deoarece compania noastră în principal prefera gustul și calitate de cafea decat ambalajul ei. Puteți verifica, de asemenea, prospețime autentică a cafelei noastre, printr-o supapă care eliberează gaze care apar la scurt timp după prăjire. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de cafea. Cafeaua este întotdeauna închisa ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine.
Instrucțiuni de preparare
- Cafeaua este măcinată asa de fin ca sa fie potrivita pentru prepararea a cafelei selectate.
- Folosiți cel puțin 1,5 - 2 lingurițe (aproximativ 7g) de cafea măcinată pentru 1 cafea.
- Peste cafeaua toarnăți apă fiarta la aproximativ 95 ° C.