Robusta din Coasta de Fildeș - cafea boabe
Aromele de nuci și condimente sunt tipice pentru cafeaua din Coasta de Fildeș. Această cafea Robusta aparține soiurilor expresive, cu gust plăcut pământos. Dacă gustați cu atenție, veți descoperi și note de caramel dulce. Robusta din Africa de Vest este ideală pentru a prepara acasă un amestec de espresso - o puteți adăuga la cafeaua Arabica preferată și vei obține o băutură tare, atractivă și revigorantă. Și cu o cremă frumoasă.
Compoziție
Robusta 100%Spuma și gustul cafelei
Cafeaua Robusta din Coasta de Fildeș poate fi descrisă ca având un gust pământos, aromat, distinct de nucă și o linie mai ușoară de caramel. Producția din Coasta de Fildeș este, de asemenea, caracterizată de un gust condimentat care nu lipsește nici din aceste boabe.
Dacă sunteți un iubitor de cafea tare, amară și cu adevărat revigorantă, atunci veți aprecia această cafea Robusta. Dacă preferați o băutură mai delicată, cu o aromă cu în mai multe straturi și o spumă bogată, adăugați Robusta la o cafea Arabica (raportul obișnuit este de 20:80). Vă puteți prepara propriul amestec de espresso folosind diferite cafele Arabica și modificând raportul cu Robusta.
Originea cafelei
Despre Coasta de Fildeș nu se vorbește prea mult când vine vorba de cafea, ceea ce este păcat. Totuși, plantațiile locale pot produce boabe de cafea, pe care iubitorii de cafea de calitate le apreciază. În special cei care caută o cafea Robusta atractivă. Aceasta este specialitatea agricultorilor din Coasta de Fildeș (Republica Côte d'Ivoire).
Robusta pe care urmează să o gustați a crescut în nordul țării, în dealurile temperate, unde temperaturile sunt de obicei cuprinse între 18 și 35 ⁰C. Boabele roșii sunt culese de muncitori din decembrie până în martie, manual și treptat, pe măsură ce se coc. Acestea se prelucrează prin spălare pentru a extrage boabele verzi de cafea, se usucă pe platforme de beton (cu amestecare frecventă pentru a împiedica mucegaiul să le degradeze), apoi sunt sortate și ambalate în saci de 60 de kilograme. În acești saci Robusta din Coasta de Fildeș ajunge la noi.
Producția de cafea este extrem de importantă pentru această țară din Africa de Vest, fiind al doilea produs de export după mărime. Dacă vă interesează clasamentul mondial, Coasta de Fildeș ocupă locul 14. Aceasta reprezintă 1,08% din piața mondială. Este încă un producător important de cafea Robusta și, chiar dacă țara a fost afectată de războaie civile, intenționează să continue să lucreze din greu pentru a dezvolta plantațiile de cafea și pentru a îmbunătăți calitatea producției.
Arborele de cafea a fost adus pe coasta sudică a Africii de Vest odată cu sosirea colonizatorilor francezi în secolul al XIX-lea. Cele mai mari producții au fost obținute de fermierii locali în 2000, după care producția de cafea a scăzut la mai puțin de jumătate din cauza situației politice instabile. De atunci, însă, aceasta a crescut din nou încet. Încă ceva de adăugat: Atunci când Coasta de Fildeș a devenit un stat autonom în 1960 (de altfel, primul președinte a fost Félix Houphouët-Boigny, un cultivator de cacao), guvernul său a oferit fermierilor condiții stabile, prețuri bune la export și, în plus, a sprijinit agricultura cu o imigrație semnificativă de lucrători din țările vecine. Acest lucru a plasat Coasta de Fildeș în rândurile celor mai mari exportatori de cacao din lume și a atras o serie de profesioniști europeni - în special comunitatea de ingineri, manageri și profesori francezi care s-a dublat în această țară. Și industria cafelei a avut de asemenea de câștigat.
Dar să revenim la cafea. Cafeaua Robusta din Coasta de Fildeș este cel mai des cumpărată de francezi și italieni, care folosesc aromele puternice și interesante în amestecurile lor de espresso. Caracterul său corpolent este folosit și de companii mari, cum ar fi Nescafé. Îmbogățirea amestecurilor cu o cafea Robusta excelentă garantează o băutură cremoasă, delicioasă și în același timp plăcut de tare. Puteți încerca și dumneavoastră.
Nu vă fie teamă să experimentați și, după ce ați degustat cu atenție cafeaua Robusta din Coasta de Fildeș, încercați să o completați cu una dintre cafelele Arabica dulci, delicate sau fructate (raportul obișnuit de amestec este de 20% Robusta : 80% Arabica). În acest fel, puteți prepara acasă un amestec original de espresso, care să se potrivească preferințelor dumneavoastră în materie de gust.
Mostre de pachete de cafea
Cafeaua noastră este ambalată într-un ambalaj de aluminiu de înaltă calitate, care în același timp îi lipsesc elemente grafice semnificative, deoarece compania noastră în principal prefera gustul și calitate de cafea decat ambalajul ei. Puteți verifica, de asemenea, prospețime autentică a cafelei noastre, printr-o supapă care eliberează gaze care apar la scurt timp după prăjire. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de cafea. Cafeaua este întotdeauna închisa ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine.
Instrucțiuni de preparare
- Măcinați cafeaua la o granulație potrivită pentru modul de preparare ales.
- Folosiți cel puțin 1,5-2 lingurițe (aproximativ 7 g) de cafea măcinată la 1 ceașcă.
- Turnați apă la o temperatură de aproximativ 95°C (95°F) peste cafea.