NIKARAGUA SHG ESTELI BIO - cafea boabe
Această delicatesă din Nicaragua ar putea fi simbolul perseverenței, determinării și, de asemenea a ocrotirii. A fost cultivată de femeile din cooperativa Las Diosas, care gestionează plantațiile din nordul țării. Cafeaua Arabica cultivată de acestea la altitudine mare abundă în note de ciocolată cu lapte și fructe, completate de un ușor indiciu de tutun. Cafea uimitoare cu o poveste uimitoare!
Compoziție
Arabica BIO 100%Spuma și gustul
Cafeaua boabe Nicaragua SHG Esteli BIO combină în gust dulceața și catifelarea ciocolatei cu lapte, aciditatea medie a piersicilor și a strugurilor și o notă subliminală de tutun. Lasă o senzație cremoasă, foarte plăcută și de lungă durată în gură. Spuma este delicată, compactă și ușoară.
Originea cafelei
Pentru Nicaragua, cafeaua este o parte importantă a istoriei și a economiei. Primul boom major din industria cafelei datează din jurul anului 1870, când cafeaua era principala cultură de export a țării. A doua etapă a fost anul 1992, în cursul căreia fermierii au plantat arbori de cafea pe o suprafață mult mai mare decât au rezervat pentru alte culturi. Deși țara se confruntă cu multe probleme, în ceea ce privește cafeaua, îi acordă o atenție deosebită. Acest lucru este demonstrat și de faptul că, în 2019, oamenii de știință din Nicaragua au dezvoltat un arbore de cafea extrem de rezistent, care se dezvoltă bine la altitudini mari și oferă randamente semnificative. Acest hibrid a fost denumit Starmaya.
Dar să ne întoarcem la cafeaua Nicaragua SHG Esteli BIO. A fost cultivată în regiunea Nueva Segovia din nord-vestul țării, la granița cu Honduras. Această regiune este interesantă pe de o parte, prin suprafața montană și apoi și prin pădurea tropicală conservată, care acoperă dealurile înalte. În centrul său se află orașul Villa de San Antonio de Pavi de Estelí (prescurtat Estelí), populat încă de la sfârșitul secolului al XVII-lea de un grup de spanioli, care fugeau de pirați.
În Estelí se află cooperativa Las Diosas, formată din patru organizații mai mici, care angajează în total de 360 de femei. Cooperativa colaborează îndeaproape cu Fundacion Entre Mujeres (FEM), una dintre cele mai respectate societăți care se ocupă cu drepturile femeilor din Nicaragua. Pe lângă cultivarea arborilor de cafea, doamnele din Las Diosas se ocupă cu producția de miere și vin. Datorită pregătirii din domeniul agricol pe care o primesc ca sprijin din partea fundației FEM, produc cafea într-o manieră care protejează natura. Cu toate că trebuie să lupte frecvent cu secetele, cutremurele, uraganele și alunecările de teren, oferă lumii o cafea de o calitate excepțională.
Vârful recoltei în Nicaragua este între luna aprilie și iulie. Cireșele de cafea sunt de obicei procesate prin spălare, iar cafeaua este cel mai adesea uscată la lumina directă a soarelui. Datorită acestui fapt, păstrează o notă plăcută de fructe în gust, care este completată frumos de notele de ciocolată.
Mostre de pachete de cafea
Cafeaua noastră este ambalată într-un ambalaj de aluminiu de înaltă calitate, care în același timp îi lipsesc elemente grafice semnificative, deoarece compania noastră în principal prefera gustul și calitate de cafea decat ambalajul ei. Puteți verifica, de asemenea, prospețime autentică a cafelei noastre, printr-o supapă care eliberează gaze care apar la scurt timp după prăjire. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de cafea. Cafeaua este întotdeauna închisa ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine.
Instrucțiuni de preparare
- Măcinați cafeaua la o granulație potrivită pentru prepararea cafelei dorite.
- Pentru 1 cafea folosiți cel puțin 1,5 - 2 lingurițe (aprox. 7 g) de cafea măcinată.
- Preparați cafeaua cu apă la temperatură de aproximativ 95°C.