MALAWI MZUZU - cafea boabe
Tot ce se întâmplă în Malawi, are legătură cu lacul cu același nume. Cu toate acestea, turiștii, nu călătoresc în republica prezidențială din sud-estul Africii doar pentru apa limpede cristalină și fauna Parcului Național de pe lista UNESCO. Mulți dintre ei sunt interesați de cafeaua specială - dulce, fină, delicată. Cea din comunitatea Mzuz ascunde aciditatea medie și dulceața fructelor citrice completată cu caramel și ciocolată. Producția anuală este relativ mică, așa că nu ezitați nici un moment!
Compoziție
Arabica 100%Spuma și gustul cafelei
Cafea boabe Malawi Mzuzu AAA este descrisă mulți specialiști ca fiind una dintre cele mai vii cafele din Africa de Est. După degustare, veți simți imediat tonuri de fructe, cu o notă de citrice, în spatele căruia se dezvăluie lent caramelul și ciocolata. Cafeaua în care vedem un mare potențial este ușoară și delicată. Vă puteți bucura de bogăția și prospețimea ei atunci când se prepară cu ajutorul suportului cu filtru sau în aeropress.
Originea cafelei
Între Zambia, Tanzania și Mozambic există o țară cu o dezvoltare politică complexă, cu agricultură puțin dezvoltată și sărăcie mare. Pe de altă parte, Malawi este o zonă cu natură frumoasă, cu munți, câmpii și lacuri. Unul dintre puținele locuri unde puteți vedea zebre, bivoli sau elefanți în libertate. Peste 20% din suprafața totală a țării (suprafața totală este de 1180.000 km2) este ocupată de apă, populația este de 14 milioane de locuitori. Care este situația cafelei în Malawi? Deși arborii de cafea nu se numără printre principalele culturi agricole (cum ar fi porumbul, orezul, bumbacul, cartofii dulci ...), aceștia sunt cultivați de locuitorii locali încă din secolul al XVIII-lea. Ca și în multe alte țări, și în Malawi arborii de cafea au suferit de o boală fungică - provocând o scădere considerabilă a producției. O abordare comună a situațiilor similare, ajutorul reciproc și capacitatea de a negocia prețuri adecvate pe piață îi determină pe agricultori să se organizeze în cooperative. Una dintre ele, numită după capitala regiunii nordice Malawi Mzuzu, asociază 3000 de producători de cafea din 6 cooperative regionale. Fiecare producător din Mzuz (25% dintre aceștia sunt femei) gestionează în medie 5 hectare de teren. Filozofia lui Mzuzu este, desigur, nu numai de a ajuta fermierii să-și vândă cafeaua. De asemenea, militează pentru egalitatea între bărbați și femei, promovează construcția de spitale sau programe comunitare. Eticheta AAA simbolizează boabele extra-mari de cafea din Malawi. În mod similar se etichetează cafeaua în Tanzania, Zambia sau Kenya.
Mostre de pachete de cafea
Cafeaua noastră este ambalată într-un ambalaj de aluminiu de înaltă calitate, care în același timp îi lipsesc elemente grafice semnificative, deoarece compania noastră în principal prefera gustul și calitate de cafea decat ambalajul ei. Puteți verifica, de asemenea, prospețime autentică a cafelei noastre, printr-o supapă care eliberează gaze care apar la scurt timp după prăjire. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de cafea. Cafeaua este întotdeauna închisa ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine.
Instrucțiuni de preparare
- Cafeaua este măcinată asa de fin ca sa fie potrivita pentru prepararea a cafelei selectate.
- Folosiți cel puțin 1,5 - 2 lingurițe (aproximativ 7g) de cafea măcinată pentru 1 cafea.
- Peste cafeaua toarnăți apă fiarta la aproximativ 95 ° C.
20. 3.