INDONESIA SULAWESI KALOSSI TORAJA GRADE 1
Sulawesi sau Celebes este una dintre cele 14 000 de insule indoneziene. Insula seamăna ca formă cu un păianjen - animalele și plantele sunt de altfel ceea ce îi atrage pe turiștii din întreaga lume. Dar, desigur, și cafeaua. Micile ferme situate printre dealuri produc boabe cu un gust uimitor și arome îmbătătoare. Veți îndrăgi cu siguranță cafeaua din regiunea muntoasă Toraja pentru aciditatea echilibrată și note plăcute de ciocolată.
Compoziție
Arabica 100%SPUMA ȘI GUSTUL CAFELEI
Cafeaua Indonesia Kalossi Toraja Grade 1 excelează printr-un corp plin, aciditate redusă până la medie și note uimitoare de fructe coapte și ciocolată neagră. Spuma este delicată, dar consistentă.
ORIGINEA CAFELEI
A 11-a insulă ca mărime din Indonezia, Sulawesi, produce cafea la o altitudine, la care cultivatorii de pe insulele vecine nici măcar nu visează. Zona montană specială din Toraja este acoperită cu mici plantații de cafea la o altitudine de 1100-1200 metri, dar în colțurile mai îndepărtate ale regiunii, arbori de cafea pot fi găsiți și la aproximativ 1600-1800 m altitudine. Merită să menționăm faptul că Sulawesi este o insulă veche de peste 100 de milioane de ani, din punct de vedere geologic. Solul său vulcanic are un conținut ridicat de fier, care se reflectă desigur în gustul unic al cafelei.
Micile ferme de familie se dedică cultivării arborilor de cafea. Este o activitate destul de întâmplătoare. Arborii sunt plantați pe locurile libere din jurul caselor și drumurilor. Cafeaua este mai mult un produs complementar pentru fermierii care cresc bivoli de apă și cultivă orez. Producția insulei nu este foarte mare. Ceea ce, pe de altă parte, face din această cafea un produs relativ rar.
Prelucrarea cireșelor de cafea diferă de la familie la familie. Majoritatea sunt turnate în apă după recoltare, unde se separă fructele de calitate de cele defecte și necoapte. Cu ajutorul utilajelor și a mașinilor fabricate din ceea ce este disponibil (piese de biciclete și de mașini etc.), se îndepărtează pulpa. La final, cafeaua fermentează în apă. Se usucă la lumina directă a soarelui, de obicei doar la 50%. Fermierii duc recolta în fabrici mai mari, unde cafeaua este uscată, astfel încât să conțină aproximativ 11% umiditate. Apoi se odihnește în saci până la momentul exportului.
La final, ne oprim puțin și la denumirea acestei cafele: pe vremuri era cunoscută sub numele de Celebes Kalossi. Celebes a fost numele colonial olandez al insulei și Kalossi numele original al pieței unde se comercializa cafeaua.
Mostre de pachete de cafea
Cafeaua noastră este ambalată într-un ambalaj de aluminiu de înaltă calitate, care în același timp îi lipsesc elemente grafice semnificative, deoarece compania noastră în principal prefera gustul și calitate de cafea decat ambalajul ei. Puteți verifica, de asemenea, prospețime autentică a cafelei noastre, printr-o supapă care eliberează gaze care apar la scurt timp după prăjire. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de cafea. Cafeaua este întotdeauna închisa ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine.
Instrucțiuni de preparare
- Cafeaua este măcinată asa de fin ca sa fie potrivita pentru prepararea a cafelei selectate.
- Folosiți cel puțin 1,5 - 2 lingurițe (aproximativ 7g) de cafea măcinată pentru 1 cafea.
- Peste cafeaua toarnăți apă fiarta la aproximativ 95 ° C.