HAWAII KONA HULA DADDY – cafea boabe
Plantațiile sunt mici, dar sunt multe. Cafeaua este printre cele mai de lux din lume și corespunzător de prețioasă. Arborii de cafea provin din Brazilia, dar în Hawaii produc recolte bogate. Arabica perfectă din partea de vest a Insulelor Hawaii o veți descrie cel mai bine după degustare. Experiența extrem de intensă este încununată de compoziții de flori, mango și ciocolată. Cafeaua Hawaii Kona Hula Daddy se află în topul mondial. Este pur și simplu exclusivă.
Compoziție
Arabica 100%GUST
Cafeaua Hawaii Kona Hula Daddy are un gust și miros absolut fantastic! Imaginați-vă o combinație de narcise, mango, ciocolată neagră cu puțin maghiran. Așa se prezintă cafeaua la prima înghițitură. Și imaginați-vă mirosul de lemn de santal. Așa va mirosi. În general, boabele de cafea din Hawaii au o dulceață echilibrată și oferă o spumă delicată dar compactă și deschisă la culoare.
ORIGINE
Hawaii este al optulea cel mai mic stat din Statele Unite, a fost ocupat de polinezieni în urmă cu o mie de ani. Europenii au aflat prima dată de Hawaii în anul 1778 de la James Cook (care a fost ucis în cele din urmă în luptele cu băștinașii insulelor Hawaii). După o dezvoltare destul de sălbatică, în 1959, State of Hawaii a devenit al 50-lea stat al SUA.
Dar, iubitorii de cafea selectă de plantație vor fi mai interesați de geografie și de condițiile în care sunt cultivați arborii de cafea decât de situația politică. Dacă sunteți unul dintre ei, atunci știți că arhipelagul este de origine vulcanică și unii dintre vulcani sunt încă activi. În mai 2018, de exemplu, Kilauea a erupt, distrugând 36 de clădiri și au fost evacuați peste 2.000 de locuitori. Clima hawaiiană este tropicală, cu temperaturi în jurul valorii de 31°C vara și în jur de 28°C iarna. În majoritatea zonelor, anul poate fi împărțit în sezonul uscat (mai-octombrie) și sezonul ploios (octombrie-aprilie).
Vremea favorabilă pe tot parcursul anului și solul fertil permit fermierilor locali să contribuie la prosperitatea economiei hawaiiene. În mod tradițional, cultivă trestie de zahăr, ananas, nuci de macadamia și cafea. Culturile importante includ și ghimbirul, bananele, ceapa și cartofii dulci. Agricultorii au întâlnit prima dată cafeaua în jurul anului 1817.
Se presupune că primul arbore de cafea a fost adus de un consilier spaniol al regelui Kamehameh din Hawaii, dar planta nu s-au prins. Opt ani mai târziu, guvernatorul zonei Oahu a adus alți arbori de cafea și i-a plantat, ca la el acasă. Valea Manoa din Oahu a devenit astfel locul din Hawaii unde s-a obținut și prelucrat prima recoltă de cafea. Imediat după aceea, în 1828, misionarul Samuel Ruggles a plantat un arbore de cafea în regiunea Konana din Insula Mare din Hawaii. Kona este situat pe coasta de vest a Insulei Mari. Pe vremea așezării străvechi, locuitorii au denumit zonele ferite de vânt „Kona”. Panta vulcanică din Hualalaia Mauna Loa oferă un microclimat ideal pentru cultivarea cafelei. Datorită lui, și cafeaua Kona Hula Daddy este considerată superioară.
În întreaga regiune există aproximativ 700 de plantații de cafea cu o suprafață totală de aproximativ 900 ha. Arbuștii se recoltează preponderent din iulie până în decembrie, dar cireșele de cafea maturează continuu, și astfel se produc și recoltele secundare. Fermierii prelucrează cafeaua într-un proces umed, fermentează boabele timp de 8-18 ore în rezervoare speciale și apoi le usucă la lumina directă a soarelui. Rezultatul este oncafea cu parametrii de top.
Mostre de pachete de cafea
Cafeaua noastră este ambalată într-un ambalaj de aluminiu de înaltă calitate, care în același timp îi lipsesc elemente grafice semnificative, deoarece compania noastră în principal prefera gustul și calitate de cafea decat ambalajul ei. Puteți verifica, de asemenea, prospețime autentică a cafelei noastre, printr-o supapă care eliberează gaze care apar la scurt timp după prăjire. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de cafea. Cafeaua este întotdeauna închisa ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine.
Instrucțiuni de preparare
- Cafeaua este măcinată asa de fin ca sa fie potrivita pentru prepararea a cafelei selectate.
- Folosiți cel puțin 1,5 - 2 lingurițe (aproximativ 7g) de cafea măcinată pentru 1 cafea.
- Peste cafeaua toarnăți apă fiarta la aproximativ 95 ° C.