GUATEMALA GEISHA FINCA NUEVA GRANADA - cafea boabe
Ce gust are recolta arborilor etiopieni de cafea cultivați în Guatemala? Acum aveți șansa să aflați. Soiul unic Geisha de pe plantația din america centrală oferă o cafea foarte bine echilibrată, cu un gust dulce de cacao și de nuci. Este foarte căutată în întreaga lume. Nici nu e de mirare, pentru că ferma Finca Nueva Granada este așezată într-o zonă verde situată între doi vulcani, utilizează apă de izvor din zonă pentru prelucrare și acordă o atenție deosebită fiecărui bob de cafea. Rezultatul merită!
Compoziție
Arabica 100%Gust
Arabica Guatemala Geisha se distinge prin gustul său echilibrat și aciditatea plăcută. În băutură veți descoperi o aromă dulce delicioasă de cacao și de nuci. Prin prepararea cafelei la espressor veți obține o spumă delicată și ușoară.
Origine
Guatemala se situează între Belize, El Salvador, Honduras și Mexic, adică în America Centrală. Regiunea San Marcos este situată în partea de sud-vest a țării. De aici se pot deduce și condițiile naturale ce predomină în zona în care se situează ferma Finca Nueva Granada. O parte din zonă este scăldată în apele Oceanului Pacific, o parte este udată de râurile El Suchiate, Cabuz, Naranjo și multe altele. Turiștii iubitori de natură sunt încântați de cascada de 60 de metri de pe râul Cutzulchimá și de rezervația biologică Manchón Guamuchal. Regiunea San Marcos se caracterizează printr-un climat blând, cald în sud și mai rece în nord. Munți care depășesc 3000 de metri altitudine sunt adesea acoperiți de zăpadă. Solul este natural fertil, datorită activității vulcanice care îl îmbogățește cu minerale. Ferma de cafea Finca Nueva Granada face parte din categoria fermelor mici. Fermierii se dedică cafelei cu adevărat în fiecare zi și acordă o atenție deosebită calității ridicate a recoltei. Deși este o plantație de mici dimensiuni, reputația și tradiția acesteia sunt considerabile.
Ferma este situată între doi cei mai mari vulcani din Guatemala - Tajamulco și Tacana. Arborii de cafea cresc înconjurați de verdeață și își extrag nutrienții din versanții acoperiți cu cenușă vulcanică. În lunile martie și aprilie atunci când înfloresc arborii de cafea, un parfum amețitor plutește deasupra fermei. Odată cu trecerea lunilor, florile se transformă în fructe care se coc încet sub baldachinul copacilor din jur. De îndată ce fructele de cafea se închid la culoare (ce se întâmplă, de obicei, în luna octombrie), lucrătorii pornesc spre plantație. Culeg doar fructele pe deplin coapte, întotdeauna manual. Ferma utilizează apă de izvor din zonă pentru a le prelucra. Fructele arborilor de cafea sunt curățate de înveliș prin așa-numită depulpare. Acestea sunt turnate în apă și cu ajutorul instalației hidroelectrice sunt zdrobite prin plăci de sfărâmare. După fermentarea în vasele de fermentație, cafeaua este uscată pe terase și în uscătoare.
Finca Nueva Granada este o organizație certificată Rainforest Alliance. Muncitorilor li se oferă un confort total, ferma este autonomă energetic și utilizează în mod responsabil resursele de apă (pentru procesarea cafelei consumă cu 80% mai puțină apă decât se consumă în mod obișnuit și apa reziduală este utilizată pentru irigare).
Mostre de pachete de cafea
Cafeaua noastră este ambalată într-un ambalaj de aluminiu de înaltă calitate, care în același timp îi lipsesc elemente grafice semnificative, deoarece compania noastră în principal prefera gustul și calitate de cafea decat ambalajul ei. Puteți verifica, de asemenea, prospețime autentică a cafelei noastre, printr-o supapă care eliberează gaze care apar la scurt timp după prăjire. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de cafea. Cafeaua este întotdeauna închisa ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine.
Instrucțiuni de preparare
- Cafeaua este măcinată asa de fin ca sa fie potrivita pentru prepararea a cafelei selectate.
- Folosiți cel puțin 1,5 - 2 lingurițe (aproximativ 7g) de cafea măcinată pentru 1 cafea.
- Peste cafeaua toarnăți apă fiarta la aproximativ 95 ° C.