ETHIOPIA SIDAMO DURATO BOMBE - Micro Lot
Etiopia este sinonimul cafelei. Acest microtot din celebra regiune Sidamo aduce o prospețime mai pronunțată în ceașcă, pe fondul căreia vor apărea afine dulci, ananasul exotic și prunele suculente. Cafeaua Arabica cultivată de frații Asef și Mulugeta Dukamo nu duce lipsă de echilibru și stratificare, profilul gustativ este frumos, complex. Pe scurt, boabe de cafea unice pentru ziua, pe care doriți să o savurați din plin.
Compoziție
Arabica 100%Spuma și gustul cafelei
Cafeaua boabe Ethiopia Sidamo Durato Bombe face parte dintre sortimentele mai expresive, cu aciditate „vie”. Acest lucru este echilibrat de gustul fructelor dulci și suculente. Concret vă puteți aștepta la afine, ananas și prune. Acest microlot oferă o spumă delicată dar coezivă. Toate nuanțele gustative se reflectă pe deplin în timpul preparării la filtru sau vacuum pot, veți obține rezultate frumoase și în cazul preparării în cafetieră mocha.
Originea cafelei
Republica Federală Democrată Etiopia se situează în Africa de Est, se învecinează cu Eritreea, Djibouti, Somalia, Kenya, Sudan și Sudanul de Sud. Este una dintre cele mai sărace țări de pe planetă, agricultura este foarte înapoiată, dar oferă localnicilor o sursă de trai. În Etiopia, doar 17 la sută din terenuri sunt utilizate până acum, iar potențialul este mult mai mare. În ciuda dificultăților, pe care le întâmpină țăranii locali, ei rămân lideri mondiali în producția de cafea. Chiar Etiopia este țara în care păstorul de capre ar fi descoperit arborii de cafea. După ce animalele au mestecat fructele roșii, care cresc pe tufișuri au căpătat o energie debordantă. Acest lucru s-a întâmplat încă în secolul al IX-lea, însă prima mențiune scrisă a acestui eveniment datează din 1671.
Astăzi, Etiopia este cel mai mare producător de cafea din Africa și aproximativ al șaptelea producător din lume. În același timp, face parte dintre țări cu un consum ridicat, aproximativ jumătate din recoltă rămâne pe piața internă. În fiecare an, etiopienii produc aproximativ 380.000 de tone de cafea. Și pentru că au o relație caldă cu ea, niciun eveniment important al lor nu se poate desfășura fără aceasta. Ceremonia cafelei, la care participă și copiii, durează patru ore. La final, toți participanții beau cafea îndulcită bine cu zahăr, dar fără lapte.
Regiunea Sidamo, din care provine micrototul Etiopia Sidamo Durato Bombe, aparține regiunilor tradiționale de cafea. Arbuștii sunt plantați în munți, la o altitudine de aproximativ 2.000 de metri, astfel încât fructele lor se coc mai încet, ca să poată absorbi nutrienții mai mult timp și se bazează pe arome mai robuste. Este foarte probabil ca Sidamo să fi fost zona în care au apărut pentru prima dată arborii de cafea. Numele acestei cafele arată, de asemenea, că a crescut lângă satul Bombe Kebele la poalele munților Bombe. Acolo își desfășoară activitatea frații Asef și Muluget Dukamo, care au fondat societatea Daye Bensa Coffee în 2006. Gestionează 16 stații de spălare și 4 mori uscate.
Deoarece Etiopia Sidamo Durato Bombe aparține cafelelor cultivate și prelucrate cu o atenție deosebită, știm unde a crescut, cine a avut grijă de ea și cum a fost procesată. Fructele roșii au fost culese manual și transportate la o fabrică din orașul Qunqna. Acolo au fost sortate și așezate la soare pentru a se usca. Abia atunci muncitorii au îndepărtat cojile și pulpa din jurul boabelor. Datorită acestui fapt, notele fructate și prospețimea sunt foarte clar evidențiate în cafea.
Mostre de pachete de cafea
Cafeaua noastră este ambalată într-un ambalaj de aluminiu de înaltă calitate, care în același timp îi lipsesc elemente grafice semnificative, deoarece compania noastră în principal prefera gustul și calitate de cafea decat ambalajul ei. Puteți verifica, de asemenea, prospețime autentică a cafelei noastre, printr-o supapă care eliberează gaze care apar la scurt timp după prăjire. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de cafea. Cafeaua este întotdeauna închisa ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine.
Instrucțiuni de preparare
- Măcinați cafeaua la granulație potrivită pentru metoda aleasă de preparare a cafelei.
- Utilizați cel puțin 1,5 - 2 lingurițe (aproximativ 7g) de cafea măcinată pentru 1 cafea.
- Cafeaua se prepară cu apă de aproximativ 95°C.