Columbia Embrujo Anaerobic Natural - Micro Lot
Știați că embrujo înseamnă în spaniolă miracol sau magie? Acum veți ști. Iar când veți gusta cafeaua Arabica Columbia Embrujo Anaerobic Natural veți vedea de ce acest cuvânt joacă un rol important în denumirea sa. Este cu adevărat magică. Combină modul tradițional de cultivare și prelucrarea inovatoare. Datorită fermentării anaerobe, a dobândit o gust deosebit de dulce și complex și o aromă unică și intensă.
Compoziție
Arabica 100%Gustul cafelei
Cafeaua Columbia Embrujo Anaerobic Natural are un profil de aromă literalmente fascinant. În gust veți observa mure, fructe roșii și cacao, o dulceață subtilă și o ușoară aciditate. Această cafea este minunată dacă se prepară la french press sau la espressor manual. Notele sale unice se vor dezvolta bine și în varianta cold brew.
Originea cafelei
Aceasta este o cafea cu C mare! Columbia Embrujo Anaerobic Natural provine de la ferma Finca El Embrujo, situată la o altitudine de 1 450 - 1 900 de metri. Zona Anserma din regiunea Caldas din Columbia l-a fermecat atât de mult pe tatăl actualului proprietar, încât acesta a cumpărat primele 12 hectare de teren de acolo în urmă cu mai bine de 50 de ani. El a extins treptat ferma, care se întinde acum pe 170 de hectare. Iar fiul său, Ignacio Rodriguez, a preluat grija arborilor de cafea.
Misiunea sa este de a înlocui abordarea tradițională de prelucrare a cireșelor de cafea cu una modernă, inovatoare și „magică”. Așa că a ales fermentarea anaerobă, sau fermentarea fără oxigen. Ce înseamnă acest lucru? Pentru fermentarea anaerobă, trebuie selectate doar fructe coapte 100%, așa că muncitorii le culeg manual. Dacă, din întâmplare, o cireașă de calitate slabă scapă atenției culegătorilor, lucrătorii o descoperă în timpul procesului de sortare manuală. Recolta absolut perfectă este parțial curățată de coji, pusă în saci închiși etanș și plasată în rezervoare de apă. În acest fel, într-un mediu lipsit de oxigen (numit anaerob), boabele fermentează timp de până la 100 de ore. În acest timp, fermierul monitorizează conținutul de zahăr și pH-ul din saci până când consideră că fermentația este completă. Apoi, cafeaua trebuie golită din saci, uscată încet, curățată și lăsată să se odihnească. Numai după „relaxarea” necesară, cafeaua poate ajunge la clienți.
Ignacio Rodriguez este cunoscut pentru abordarea sa pozitivă în ceea ce privește protejarea naturii - folosește apa și cojile de la cireșele de cafea ca îngrășământ pentru arbori de cafea, iar instalația sa de prelucrare este alimentată cu energie solară. De asemenea, sprijină femeile din zonă, angajând aproape 50 de femei pe tot parcursul anului. Multe dintre ele sunt mame singure care depind de fermă pentru a-și asigura existența.
Atunci când veți degusta cafeaua Colombia Embrujo Anaerobic Natural, amintiți-vă de sentimentele pe care nu numai proprietarul fermei, ci și fiecare dintre angajații săi, le-au pus în ea. Și fiți convinși că veți avea ocazia să savurați o cafea care nu numai că are un gust minunat, dar este și puțin magică.
Mostre de pachete de cafea
Cafeaua noastră este ambalată într-un ambalaj de aluminiu de înaltă calitate, care în același timp îi lipsesc elemente grafice semnificative, deoarece compania noastră în principal prefera gustul și calitate de cafea decat ambalajul ei. Puteți verifica, de asemenea, prospețime autentică a cafelei noastre, printr-o supapă care eliberează gaze care apar la scurt timp după prăjire. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de cafea. Cafeaua este întotdeauna închisa ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine.
Instrucțiuni de preparare
- Măcinați cafeaua potrivit pentru modul de preparare ales.
- Folosiți cel puțin 1,5-2 lingurițe (aproximativ 7 g) de cafea măcinată pentru o ceașcă.
- Preparați cafeaua cu apă la o temperatură de aproximativ 95°C.