Cafea de cicoare cu spelta și maca
Cicoare prăjită, spelta străveche și maca mitică. Această „cafea” oferă nu numai un gust deosebit, dar și multe povești și o gamă largă de substanțe valoroase asociate. Cu excepția cofeinei, pe care cu siguranță nu o veți găsi în ea. Cu toate acestea, va oferi un impuls minunat în activitățile dvs. zilnice. Băutura modernă de cicoare va fi partenerul dvs. la locul de muncă și în timpul odihnei.
Compoziție
Rădăcină de cicoare, Spelta, MacaINFUZIA ȘI GUSTUL
Cafeaua de cicoare cu spelta și maca oferă un profil de aromă unic. Poate fi descrisă ca fiind subtilă, cu o ușoară nuanță dulceagă. Este completată de un postgust ușor picant. În general, băutura este netedă și moale, cu nuanțe de nuci ale spelei și un gust ușor dulce și picant de cicoare, care împreună creează o experiență gustativă plăcută și complexă.
ORIGINE
Cafeaua de cicoare este făcută din rădăcinile plantei de cicoare. Rădăcinile se usucă prima dată la o temperatură scăzută, apoi se lasă la răcit și se macină până la o finețe similară cu cea a cafelei măcinate. O astfel de rădăcină de cicoare măcinată poate fi folosită direct pentru a prepara băutura, dar se poate amesteca și cu boabe de cafea măcinate (în proporții diferite, în funcție de preferințele de gust).
Cum arată de fapt cicoarea (Cichorium intybus)? Este o plantă perenă din familia Asteraceae, de obicei cu flori de culoare albastră deschisă. Frunzele sale se pot folosi în salate, iar rădăcinile sale, după cum știm deja, pot fi folosite pentru a produce un înlocuitor de cafea. În plus, din cicioare se produce inulină, care este folosită în producția alimentară ca îndulcitor și sursă de fibre.
Spelta (Triticum spelta) este un tip de grâu care este cultivat încă din anul 5000 î.Hr. A fost un aliment de bază important în unele părți ale Europei din epoca bronzului până în Evul Mediu. Este înrudit cu grâul, orzul și secara și conține carbohidrați, proteine și fibre, niveluri mai ridicate de vitamina E și complexul B, precum și substanțe precum niacina, seleniu, zinc, calciu, magneziu, fier și mangan, care sunt necesare pentru funcțiile importante ale organismului. Principala diferență dintre grâu spelta și grâul standard este învelișul foarte dur al speltei - acesta protejează boabele de daunele provocate de vreme, de poluare și de paraziți.
Acum nu ne rămâne decât să adăugăm informații despre planta maca (Lepidium meyenii). Originară din America de Sud, aceasta este apreciată de mii de ani pentru valoarea sa nutritivă semnificativă și este uneori numită „ayak chi-chira” sau „ginseng peru-vina”. Ajunge la o înălțime de aproximativ 15 centimetri, are frunze alungite și flori albe. Cea mai importantă parte a plantei maca este rădăcina, care seamănă cu o sfeclă și care poate fi coaptă, fiartă, uscată sau transformată în gemuri, budinci sau terciuri. Este o sursă de fitoestrogeni, iar printre beneficiile sale aprobate pentru sănătate se numără promovarea fertilității și buna funcționare a sistemului hormonal. Nu este lipsit de interes faptul că organizații precum NASA s-au arătat interesate de proprietățile plantei maca, folosind-o în suplimentele nutritive pentru astronauți.
Mostre de pachete de cafea
Cafeaua noastră este ambalată într-un ambalaj de aluminiu de înaltă calitate, care în același timp îi lipsesc elemente grafice semnificative, deoarece compania noastră în principal prefera gustul și calitate de cafea decat ambalajul ei. Puteți verifica, de asemenea, prospețime autentică a cafelei noastre, printr-o supapă care eliberează gaze care apar la scurt timp după prăjire. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de cafea. Cafeaua este întotdeauna închisa ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine.
Instrucțiuni de preparare
- Cafeaua de cicoare cu spelta și maca se prepară cu apă la o temperatură de 90-100 °C, în proporție de 2 g la 100 ml de apă.