Cafea de cicoare cu spelta, ashwagandha și ginkgo biloba
Această cafea de cicoare combină gustul tradițional al cicorii prăjite cu spelta nutritivă și cu ashwagandha adaptogenă. Cu adaos de Ginkgo biloba, cunoscut pentru capacitatea sa de a stimula funcția cognitivă, este o alternativă excelentă la cafeaua decofeinizată tradițională. Este ideală pentru cei care caută o aromă mai profundă, beneficiind în același timp de avantajele ingredientelor naturale.
Compoziție
Rădăcină de cicoare, Spelta, Ashwagandha, Frunze de ginkgo bilobaINFUZIA ȘI GUSTUL
Cafeaua de cicoare cu spelta, ashwagandha și ginkgo biloba are o aromă bogată, corpolentă, cu o notă de cereale și note subtile de nuci. Ashwagandha adaugă un accent amărui, în timp ce ginkgo biloba aduce o notă ușoară de plante.
ORIGINEA
Cafeaua de cicoare cu spelta, ashwagandha și ginkgo biloba a rezultat din combinarea înlocuitorului de cafea tradițional și a plantelor populare.
Cicoarea (Cichorium intybus) este o plantă perenă care aparține familiei Asteraceae. Crește până la o înălțime de un metru, are o tulpină rigidă și flori albastre. Planta este ușor de cultivat și se întâlnește în preajma drumurilor, câmpurilor, pajiștilor și pădurilor aproape în toată lumea. Rădăcina de cicoare se prăjește pentru a face un înlocuitor de cafea cunoscut sub numele de cicoare. Rădăcina conține inulină, care este apreciată în special de diabetici. Din punct de vedere istoric, cicoarea a fost folosită în timpul crizelor economice și al crizelor de cafea, în special în timpul războaielor mondiale, când materiile prime obișnuite pentru producția de cafea nu erau disponibile.
Spelta este un tip de grâu care a fost cultivat în Europa încă de acum 8.000 de ani. În prezent, este considerat o alternativă mai sănătoasă la grâul comun. Conține mai multe minerale și proteine. De asemenea, grăunțele sale se consumă împreună cu învelișul care le protejează.
Ashwagandha (Withania somnifera), cunoscută sub numele de ginseng indian, este o parte importantă a Ayurvedei, care o apreciază pentru capacitatea sa de a promova sănătatea mentală și relaxarea. Populara plantă, a cărei rădăcină este folosită de oameni de peste 3.000 de ani, crește cu precădere în regiunile tropicale și subtropicale. Se caracterizează prin frunze rigide, ovale și flori galben-verzui, iar fructele sunt boabe portocalii cu semințe maro în interior. Însă, cea mai valoroasă parte a plantei este rădăcina menționată mai sus, care se macină sub formă de pulbere atunci când este uscată. Aceasta are un gust amar distinct, iar mirosul său poate aminti de părul de cal. Ashwagandha se recoltează de obicei la 180 de zile de la plantare, iar de pe un hectar de plantație se pot obține până la 400 kg de rădăcină uscată. Trebuie menționat, de asemenea, că se recomandă prudență la utilizarea ashwagandhei, în special femeilor însărcinate și care alăptează, iar persoanele cu boli autoimune sunt sfătuite să consulte un medic cu privire la includerea acesteia în dieta lor.
Ginkgo biloba este un arbore robust, cu o coroană conică sau întinsă, care poate ajunge până la 30-40 de metri. Frunzele de ginkgo sunt pețiolate, cresc în ciorchini pe ramuri scurte și au un limb plat, în formă de pană, împărțit printr-o crestătură în doi lobi cu nervuri în formă de evantai. Frunzele sunt apreciate pentru conținutul lor bioactiv.
Mostre de pachete de cafea
Cafeaua noastră este ambalată într-un ambalaj de aluminiu de înaltă calitate, care în același timp îi lipsesc elemente grafice semnificative, deoarece compania noastră în principal prefera gustul și calitate de cafea decat ambalajul ei. Puteți verifica, de asemenea, prospețime autentică a cafelei noastre, printr-o supapă care eliberează gaze care apar la scurt timp după prăjire. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de cafea. Cafeaua este întotdeauna închisa ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine.
Instrucțiuni de preparare
- Cafeaua de cicoare cu spelta, ashwagandha și ginkgo biloba se prepară cu apă la o temperatură de 90-100 °C, în proporție de 2 g la 100 ml de apă.