CAFEA BOABE - UNT DE ARAHIDE
Dacă sunteți unul dintre iubitorii de delicatese americane, atunci ar trebui să căutați o cafea cu aromă de unt de arahide. Salinitatea dulce și notele tipice ale arahidelor populare vă vor cuceri de la prima înghițitură. De remarcat este faptul că arahidele nu sunt nuci și că nu au fost descoperite de fermierii moderni, ci de vechii azteci. În fiecare an se produc aproximativ 44 de milioane de tone în lume.
Compoziție
Arabica 100%, Aromă de nuciSpuma și gustul cafelei
Baza cafelei Unt de arahide este cafeaua Arabica de plantație, astfel că băutura rezultată prezintă o calitate maximă și caracteristici gustative deosebite. În timpul prăjirii, am adăugat la boabe o aromă, datorită căreia cafeaua a primit o notă atractivă de arahide ușor sărate.
Originea cafelei
Nu există nicio îndoială cu privire la calitățile cafelei din Peru, cultivată la altitudine mare. O demonstrează atât lunga istorie a cultivării arborilor de cafea (Coffea arabica), cât și de succesele pe care cafeaua locală le obține la multe competiții. Dar acest lucru ar fi inutil dacă oamenii din întreaga lume nu ar iubi cafeaua peruană și nu ar pregăti-o în fiecare zi în toate felurile posibile. O modalitate de a prezenta această bunătate iubitorilor de cafea este de a o aromatiza cu o aromă naturală. Când prăjitorul alege aroma de cea mai înaltă calitate și se joacă cu procesul de prăjire, se produce o cafea pe care toată o dorește.
Și acesta este exact și cazul lui cafelei Unt de arahide. Peruanii cultivă arbori de cafea pe dealurile greu accesibile încă din secolul al XVII-lea. Ei se concentrează mai ales pe soiul Typica, care este bine adaptat la condițiile mai reci de munte și oferă un bob de înaltă calitate. Pe de altă parte, aceștia sunt arbori cu o producție scăzută și înclinație la anumite boli. Acest lucru a fost observat cel mult în 2014, când aproape jumătate din plantațiile peruane au fost atacate de rugină. Astfel, producția de cafea a scăzut imediat semnificativ. În prezent, Peru se întoarce încet între principalii exportatori de cafea din lume. În 2019, volumul de boabe procesate (s-au produs aproximativ 4,3 milioane de saci, care cântăresc fiecare 60 kg) a crescut cu 5 la sută față de anul precedent, iar sezoanele următoare arată optimist. Arborii de cafea și prelucrarea fructelor se realizează în principal de micii fermieri.
Se estimează că în Peru există aproximativ 110 000 și cultivă aproximativ 360 000 de hectare de teren. Cafeaua peruană reprezintă în prezent aproape de un sfert din producția mondială. Boabele roșii ale arborilor de cafea se recoltează din mai până în septembrie, din cauza terenului inaccesibil și a distanțelor lungi de la infrastructură, cel mai adesea manual. Fermierii sunt nevoiți să meargă pe jos de obicei 30 de minute până la cel mai apropiat punct de procesare. Chiar și atunci când fructele sunt transferate în „stațiile de spălare”, munca lor nu s-a încheiat. Este necesar să toarne boabele în apă și să le împingă prin mașinile de zdrobit. Cu ajutorul lor se îndepărtează învelișul și parțial pulpa din jurul boabelor de cafea. Pentru a se curăța complet și pentru a trece prin fermentarea necesară, lucrătorii mută cafeaua în alte rezervoare de apă, unde sunt lăsate să fermenteze mai multe zile. În cele din urmă, boabele trebuie uscate bine - fie în uscătoare, fie la soare. Cafeaua verde merge cel mai des la prăjitorie.
Cafeaua Unt de arahide a fost așteptată la prăjitoria noastră cu o aromă naturală de arahide produsă printr-un proces delicat din substanțe naturale adevărate (aroma nu este, prin urmare, sintetică și nu provoacă arsuri la stomac sau alte probleme de sănătate). Înainte de prăjire, cafeaua a fost pulverizată cu ulei de purtător cu aromă pentru a se încorpora adânc în boabe și a menține aroma și gustul cafelei timp de câteva săptămâni. Atenție: întrucât aroma naturală utilizată poate conține urme de nuci, este recomandabil ca persoanele alergice să fie precaute.
Prepararea cafelei aromatizate într-un aparat de cafea automat
Dacă veți folosi cafea aromatizată pentru a pregăti o băutură într-un aparat de cafea automat, vă recomandăm să vă asigurați că acest lucru este posibil în instrucțiunile de utilizare a aparatului de cafea. În caz că producătorul aparatului nu furnizează informații despre cafeaua aromată, vă rugăm să respectați următoarea recomandare. Aroma naturală cu care este aromată această cafea poate reacționa cu materialele plastice la contactul prelungit în recipient și să-l facă să se albească.
Aceeași regulă ar trebui respectată pentru măcinarea cafelei aromatizate în râșnițe (manual și electric). |
Mostre de pachete de cafea
Cafeaua noastră este ambalată într-un ambalaj de aluminiu de înaltă calitate, care în același timp îi lipsesc elemente grafice semnificative, deoarece compania noastră în principal prefera gustul și calitate de cafea decat ambalajul ei. Puteți verifica, de asemenea, prospețime autentică a cafelei noastre, printr-o supapă care eliberează gaze care apar la scurt timp după prăjire. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de cafea. Cafeaua este întotdeauna închisa ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine.
Instrucțiuni de preparare
- Cafeaua este măcinată asa de fin ca sa fie potrivita pentru prepararea a cafelei selectate.
- Folosiți cel puțin 1,5 - 2 lingurițe (aproximativ 7g) de cafea măcinată pentru 1 cafea.
- Peste cafeaua toarnăți apă fiarta la aproximativ 95 ° C.